Stressen.

(Sexig bild. Inte alls nyvaken)
STRESSEN! I VERSALER!
Jag har så mycket att göra att det är inte sant. Jag börjar bli utbränd. Jag har så mycket att göra och ångesten inför att inte hinna klart är överväldigande. Jag vill bara sova. Jag är utmattad. Det enda som hindrar mig ifrån att få ett stort nervöst sammanbrott och drabbas av schizofreni är att när jag gjort klart de två arbeten jag håller på med nu så är jag klar med alla skolarbeten som måste göras innan sommarlovet. Samt att jag förut fick hem ett paket med kläder som kunde trösta mig lite, hade inte förväntat mig att få detta på minst en vecka. Väntar även yttligare ett paket kläder som inte kommer komma på ett tag då varorna inte finns på lager.

Idag har jag multitaskat mer än någonsin förr. Jag har suttit med två datorer och arbetat hela dagen för att min skoldator klarar inte att ha igång alla program jag behöver samtidigt och min andra dator gör inte heller det då den håller på att avlida. Har även druckit större mängder kaffe, smsat, pratat i telefon, mailat, facebookat, fotat till ett arbete osv.osv. Trots det har jag inte fått särskilt mycket gjort. Bara för att jag är så stressad att jag bli ineffektiv, i vanliga fall arbetar jag bäst under press men nu är det för mycket.
Nu måste jag fortsätta. Tvivlar på att jag kommer få någon sömn inatt.

Vad händer?



Nog för att jag kan vara lite enformig i mitt lyssnande när jag fastnar för ett band, en låt eller ett album. Men det börjar balla ur. Navid Modiri & Gudarna är bra, men egentligen tycker jag inte att dem är så bra att de borde vara nästan det enda jag lyssnat på under en hel vecka. Dags att byta playlist... Snart... Kanske.

En dag i Cassandras huvud.

Idag är det söndag, vilket innebär att jag som i vanlig ordning reflekterat ganska mycket. Dagens reflektionsämne har varit att jag kan ganska mycket saker som jag inte har en aning om varför jag kan. Jag har länge tänkt lite lätt på detta men aldrig riktigt lagt någon större fokus på varför det är så. Nu påstår inte jag att jag är någon form av mänsklig wikipedia som kan allt här i världen. Men bär på en hel del onödig fakta som jag genom logik och att dra egna slutsatser vidareutvecklar till ännu mer kunskap. Jag tycker om att ha svar på allt, ofta när jag får en fråga kommer jag på ett svar som låter logiskt genom att snabbt dra en slutsats i mitt huvud om hur det är och därför låter jag ofta som att jag vet mer än vad jag egentligen gör. Egentligen vet jag inte överdrivet mycket, jag bara tänker för mycket på saker som man kanske inte alltid brukar tänka på. Jag är kär i logik. 

Jag har alltid tänkt att jag har ett dåligt långtidsminne i och med att jag är uppriktigt dålig på att komma ihåg personer, specifika händelser eller vad jag gjort dagen innan. Från det har jag av någon anledning dragit slutsatsen att mitt långtidsminne i helhet inte är så bra som det borde vara. Men idag kom jag ihåg en sak jag läste i psykologin, långtidsminnet består av tre olika instanser, det episodiska (unika händelser kopplade till personliga upplevelser), det semantiska (generella kunskaper) och slutligen procedurminnet (inlärda färdigheter så som att cykla). Jag har alltså ett väldigt dåligt episodiskt minne och ett ganska bra semantiskt minne, dock att det är förfärligt när det gäller geografi och årtal.

Något som är lite lustigt är att när jag skrev uppgiften där jag lärde mig det där tyckte jag att det var helt onödig information och hade inställningen att jag inte skulle komma ihåg det då jag ändå aldrig skulle ha användning för det. Men nu har jag motbevisat mig själv. Även om det inte är särskilt nödvändig kunskap så har det hjälpt mig i en av mina dagliga tankegångar.
Vidare tänker jag att jag visserligen har väldigt mycket oväsentlig vetskap i min smått överbelastade hjärna. Men det är bara kunskap som jag kan vidareutveckla med logik som fastnar. Därmed fastnar inte sådant som årtal eller geografirelaterade kunskaper till följd av att jag inte kan reflektera eller relatera särkilt mycket kring det då det "bara är" (och för att det är helt olika typer av intelligenser). Irrelevant kunskap som jag kan spendera en stund på att reflektera kring fastnar däremot, som hur maneter fungerar eller varför saker i allmänhet är som de är. 

Jag hatar att inte veta saker, när jag inte vet något så tar jag reda på det, oftast genom att använda mig av min älskling. Något som fler borde göra då jag stör mig oerhört mycket på folk som vill veta något men inte tar reda på det och istället uttalar sig inkorrekt. Jag älskar att logiskt förklara saker. Jag har väldigt mycket åsikter om saker och ting men jag klarar inte av att uttrycka mig särskilt mycket kring saker jag inte är insatt i, därför tar jag reda på saker och därefter sitter kunskapen fastetsad i min hjärna.

Det gör ont i mig när någon uttalar något som är fel, känner mig lite som Sheldon Cooper ibland. Jag tycker egentligen inte om att rätta folk, jag vet själv hur jobbig jag är när jag gör det. Men det blir lite som en reflex och jag blir lite irriterad på mig själv. Men "rätt ska vara rätt" som man säger. Jag har under ett flertal gånger varit lockad att skaffa något i stil med "Cassandrapedia", dels för att besserwissern inom mig skulle få ge uttryck i den utsträckning den vill och dels för att jag tänkte ta upp vanliga inkorrekta uttalanden för att förhoppningsvis inte behöva höra dem lika ofta. Men så blir det lyckligtvis inte.

Jag skulle kunna utveckla det här inlägget något enormt, men jag känner att det är tillräckligt långt nu. Känner inte för att skriva en uppsats om varför jag kan de saker jag kan.

ADHD





Funderar på ifall jag kanske lider av ADHD. I vilket fall så började jag nästan gråta av skratt när jag tänkte mig själv som den coola killen i bakgrunden. Söndagshumorn är på topp.

Leave, yeahman.

Hej, jag heter Cassandra. Jag tycker inte om att ha lektioner i Engelska B, vi kommer aldrig fram till någonting. Min lärare tycker inte om mig. Det hade inte gjort så mycket ifall mitt betyg inte hade kunnat påverkas av det. Inte så roligt. Vi har en hörövning nu. Vi lyssnar på samma sak för tredje gången nu och vi har redan pratat om det. Detta gör mig extremt rastlös. 

Varför har jag så snygga vänner?

Jag har bara en lektion idag. Det känns bra. Funderar på att gå på min mentorstid, har bara varit där två gånger den här terminen. Cool. Känner hur underhållningsvärdet i mina inlägg är för högt för att vara sant.

Halvcoolt och grymt bra

Hittade lite sommarbilder från i år på Cornelias blogg. Dock att det typ blivit höst nu. De får hamna här också då jag inte har något minneskort till min kamera nu. 







Jag är glad. Idag har jag fått stryka tre saker från listan över skoluppgifter. Har bara fyra saker kvar innan betygssättning, dock att två av dem kommer att vara tidskrävande (och jag har fyra till som jag måste bli klar med innan höstterminens början). Just nu vill jag bara ha helg. Nästa vecka kommer att bli skön. Har nästan inga lektioner alls de två första dagarna, sedan är det friluftsdag och sen är vi lediga tills måndag. Kommer att vara sjukt skönt.

Borde egentligen sova nu... Snart... Sen... Kanske.

Jag har blivit oerhört dålig på att uppdatera bloggen. Glömmer av den lite för att vara ärlig. 

Angående förra inlägget så blev det inte så mycket Maggio, vi var på Liseberg men jag och Meijer kom på att vi inte tycker om henne särskilt mycket och att vi var för trötta för att stå och trängas med 12 000 galna fans så det slutade med att vi åkte kaffekoppen och spelade på hjul istället. Jag vann en Koala, Meijer vann en Panda och en påse Daim. Jag insåg att jag inte tycker om att Meijer har så mycket tur i spel när jag inte har det. Spontanfesten därefter hade varit sjukt rolig om jag hade druckit mer och inte varit så extremt utmattad.

I lördags hade jag en riktigt sjuk träningsvärk. Kunde knappt gå. Jag insåg att jag verkligen borde börja träna. Sen åkte jag hem till Cornelia, det var trevligt och det slutade med att jag somnade i hennes soffa och drömde om en kupol med coola konturer och allt såg ut som i en mangaserie, i kupolen stektes det och Samuel var borta. Det var en konstig dröm. Sen vaknade jag och hade ont i hela kroppen, träningsvärken var kvar och soffan hade plågat min ömma kropp.

Idag hade jag världens flyt i skolan på förmiddagen då mina två första lektioner bara gick ut på att jag gick dit och fick två MVGn, det kändes bra att lyckas i Matte B. Jag fick även beröm för min uppkäftighet av min Historielärare, det höjde mig tydligen även om jag hade fått bra betyg oavsett attityd, jag tjänar alltså på min bittra sida. Riktigt bra. Sen vände mitt flyt och jag blev frustrerad istället, för att inte tala om stressad då jag har så mycket kvar att göra i skolan. Men istället för att plugga har jag idag beställt kläder och tagit det lite för lugnt. Känner på mig att jag inte kommer ha roligt alls över huvud taget. Intensivplugg i ett utmattat tillstånd. Jag glider igenom skolan nu, jag har inte gjort ett skit under skolåret men det verkar ju lösa sig till slut i alla fall. På något sätt känns det ganska värt att bara stressa i slutet istället för att anstränga sig i ett helt år.


Det enda rätta sättet att tagga betygssamtal på.


Spontant.

Börjar ta mig ut ur mitt koma nu. Ikväll drar jag till Göteborg och ser Veronica Maggio, trots att jag egentligen inte tycker om henne speciellt mycket. Men jag tycker om Göteborg och jag gillar livekonserter, efter det blir det troligtvis spontanfest. Kan bli spännande. Nu drar jag.

I have a dream

Jag har ett litet flow i skolan för tillfället... Eller jag ser ljuset i tunneln nu så att säga. Betygen ser ut att bli bättre än väntat om man tänker på hur sjukt lite jag gjort i tvåan.

I övrigt börjar misantropin växa fram och kommer eventuellt snart att explodera till en livsstil där jag isolerar mig från allt och alla för att jag hatar människor. Jag blir konstant besviken på mänskligheten, båda allmänt i samhäller och folk jag måste vistas kring. Jag säger inte att jag är idealmänniskan men intelligensgraden hos människor är lite skrämmande ibland. Jag blir frustrerad på folk som inte kan förstå simpla saker, folk som säger emot sig själva och folk som låter allt gå ut över människor som de inte ens känner. Människor som är ambitiösa och har potential men hämmas av idioter som tror att världen kretsar kring dem själva. Det ska bli så skönt med sommarlov då jag själv kan välja vilka jag vill spendera tid med. Visst, jag är väldigt narcissistisk och jag gillar att utgå från mig själv. Men jag låter inte min egen lathet gå ut över okända människor för att behöva göra så lite som möjligt. Jag kan tänka logiskt. Jag kan dra egna slutsatser. Jag är lite arg. Punkt.


Man ska vara seriös.

Only the young

Jag stressar ihjäl mig. Nationellt prov i matte imorgon, har inte ens börjat plugga och jag har 170 sidor att lära mig till imorgon. Jag råkade även lova min psykologilärare att jag ska ha lämnat in tre arbeten till på onsdag morgon (insåg inte att han använde sina psykologikunskaper för att få mig att gå med på det här förrän efteråt...). Tänkte plugga igår, istället spenderade jag kvällen med (grymma) brudar, öl och hockey (vad mer kan man önska sig? (förutom att man kanske vinner på hockeyn då...)) på kvarterskrogen. Det var bara vi och ett gäng finnar där, det går inte att beskriva sorgen efter matchens slut. Haha! Nej men, det var för jobbigt för att jag skulle orka sätta mig och plugga när jag kom hem. Dessutom resulterade det i att jag inte var allt för pigg i skolan idag, därför fick jag ingenting gjort då heller. 

Jag är så utmattad så att jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag längtar tills onsdag eftermiddag, då ska jag sova. Nu ska jag börja med matten, peace! Kommer säkert att somna och kugga nationella imorgon... Men egentligen gör det inte så mycket då jag troligtvis får MVG i slutbetyg ändå.

Sport

Jag har faktiskt kommit fram till att jag inte alls hatar sport, jag älskar sport, så länge jag själv slipper utöva den. Förut kollade jag på semifinalen i hockey-vm, själv, helt utan anledning... och jag tyckte om det. Vi vann, det kändes jävligt bra. Det var även den första ishockeymatchen jag sett i hela mitt liv. Tror mest att jag kollade för att jag hört att vi är ganska bra på hockey och jag kände att jag behövde en vinst då jag kände mig fett bitter. Jag blev väldigt glad när vi vann, men nu är jag bitter igen.

Jag är bitter över att jag måste plugga på helgen. Jag är också bitter för att jag av åkte till far för att plugga men jag pluggar inte. Jag är bitter för att när jag är inte är bitter så händer det alltid någonting som gör mig bitter.

En gång i tiden var ett tag sedan nu.

Peace & Love är äntligen bokat!
Fick även besked om att jag fått funktionärsjobb på Putte i Parken. Inte helt säker på ifall jag ska ta det eller inte än, men troligtvis blir det så! Kan bli lite jobbigt att det ligger så nära inpå Peace & Love, men det blir säkert skitbra! Hinner hem, vila och duscha en dag emellan i alla fall. Skulle verkligen vilja ha jobb på Siesta! också som mina vänner verkar ha fått men inte jag. Trots att jag skrev ett ascharmigt personligt brev. Glömde dock ljuga om tidigare arbetserfarenhet. Attans! (förstår inte riktigt hur jag ska ha råd med allt...)
Sommaren ser sjukt lovande ut, så lovande att jag inte kan koncentrera mig på sånt jag borde koncentera mig på.
Det ska regna hela helgen, tänkte isolera mig från allt socialt och roligt för att istället råplugga. Kul liv, men det är sådant som måste göras (men högst troligt inte kommer att göras).

Nu ska jag försöka göra någonting åt min ångest inför morgondagens redovisning genom att faktiskt skriva klart den! (... Snart i alla fall... Kanske)

Pengar.

Bästa maskinen!


Det blir inte så mycket bloggande nu för tiden. Har ingenting att säga då skolan tar upp lite för mycket energi nu innan betyggssättning. När jag inte är upptagen med skolrelaterade saker så är jag väl ute i solen eller chillar på annat vis. Jag sitter inte vid datorn hemma längre då jag har skoldator nu vilket bara leder till att jag får ångest av datorn.

Hat.

Jag hatar blogg.se och jag har pollen mellan mina tangenter. Hårt.

Förluster

Jag hatar att förlora. I fredags förlorade MÅG utmaningen trots att jag skrikit så mycket att jag knappt hade någon röst kvar. Jag var arg, men jag gillar att skrika. Sedan fick jag migrän och dog lite. Igår var jag på regionsfinal för Musik Direkt i Göteborg. Det var mycket trevligt, många bra band, bland annat Moony Dour där min käre vän Jesper spelar. Till min stora besvikelse gick dem inte vidare till Sverigefinal, trots att de borde ha gjort det. Men jag hade ändå en trevlig dag i Göteborg och en lite för rolig tågresa hem trots huvudvärk och feber.

Nu ska jag göra mig i ordning. Vädret är underbart och jag tänkte röra mig utåt.

Kmn

Idag är jag med i TTELA på den fulaste bilden någonsin. Därför tänkte inte jag ladda upp det här. Haha. Känns som att majoriteten av mina vänner av ren slump är med där idag. 

Nu har jag graf. Som vanligt arbetar jag inte med graf. Utan istället skrattar jag åt att Cornelia spillde på sig själv och mer eller mindre diskret var tvungen att byta om till ett av mina linnen i grafsalen.


Jag har roligt.

Dock att jag är lite arg över att jag nu helt plötsligt har 18 arbeten att göra igen. Fick två nya idag. Fmlkmn. Nu drar jag till biblioteket och förbereder en redovisning. Hejdå.

Bitter.

När jag vaknade imorse insåg jag att det var iskallt i mitt rum. Jag sträckte mig för att stänga fönstret. Jag tyckte att jag såg stora vita flingor men kunde inte riktigt avgöra ifall det var regn eller snö i mitt nyvakna tillstånd. Eftersom att jag är en sådan SMHI-slyna visste jag att det fanns en chans till snö som jag mer eller mindre vägrat tro på. Men efter att jag en stund suttit och beskådat detta horribla väder insåg jag att SMHI hade rätt. Det snöade imorse. Det ledde till panik och ångest inför att gå ut. Jag ville inte. Men jag insåg att jag var tvungen att gå då jag hade en temadag med texten där jag arbetade tillsammans med någon och skolkandet inte bara skulle drabba mig själv. Så jag gick till slut ut. Det hade slutat regna och nederbörden bestod nu enbart av många stora, vita och kalla snöflingor som föll ner på mina solbruna händer. Det hela kändes bara så fel. Det är inte friskt att det snöar när jag för två dagar sedan solade i bikini... Det är inte friskt. Jag hatar Sverige. Inte nog med det, idag var jag tvungen att sitta kvar i skolan till kvart i fem för att skriva klart en artikel om dagen... och så ska jag tydligen vara på bild i TTELA när jag är som sletnast. Bitterheten!

Känner att jag i alla fall är inne i slutspurten av plugget nu. Med tanke på att jag alltid ligger så mycket efter som jag gör blir min spurt ofta alldeles för lång. Jag har gått från 21 uppgifter till 16 på en vecka, satsar på att ligga runt 13 i slutet av veckan.




Ett mindre bra exempel på min produktivitet de senaste dagarna... Däremot är det en bra förklaring till varför jag ligger efter i skolan.

Hitta tillbaka

Sitter och stressar ihjäl mig över morgondagens matteprov. Jag trodde att jag hade koll, så hade jag inte det. 

Igår var det valborg. Jag hatar valborg, onödigaste jävla ursäkten till att få hela Sverige att supa. Men jag hade en ganska trevlig dag i alla fall. Var först i Göteborg och handlade lite kläder och sen tog jag det lugnt och drack några folköl med några vänner. I alla fall bättre än förra valborg då jag låg hemma och var jättesjuk. Har för övrigt kommit fram till att jag inte ska dricka alkohol i annan form än folköl fram till Peace and Love för att jag har kommit fram till att jag för det mesta inte tycker speciellt mycket om att bli full.

Det är svårt att plugga matte när man är trött och har så mycket annat man hellre vill tänka på. Som inte går att låta bli att tänka på. Fantasin skenar iväg. Jag dagdrömmer och sekunder, minuter, timmar går utan att jag märker det. Men det är ju inte så konstigt när livet i mina tankar är behagligare än verkligheten. Det känns som att mitt psyke tagit sommarlov i förtid. Härligt, förutom att jag egentligen måste råplugga fram tills betygssättning. Skiter i matten och kollar på Big Bang Theory nu istället, det får gå som det går.

RSS 2.0